Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
Profesionalno znanje o testu
Za vzdrževanje dobrega, gladkega in zračnega testa mora v testo priti dovolj kisika. Če se testo gnete ročno, to traja 30 do 40 minut. Stroji za gnetenje testa HÄUSSLER dosežejo tak rezultat v 12 minutah.

Stroji za gnetenje testa HÄUSSLER uporabljajo gnetilni sistem,ki ga uporabljajo stroji za gnetenje testa pri velikih pekarnah.

Centralni spiralni sistem gnetenjaV nasprotju s konvencionalnimi gospodinjskimi aparati se pri strojih za gnetenje testa HÄUSSLER vrtita gnetilna roka in gnetilni kotel.

Posledica spiralnega sistema je intenzivna vdelava kisika v testo in s tem lepše, bolj gladko in zračno testo kot ga je možno zgnesti na roke.
V nasprotju z napravami, ki nimajo pomičnega kotla, je testo bolj gladko in bolj zračno zgneteno. Ravno tako je narejeno hitreje.

Močna gnetilna roka obdeluje testo iz sredine gnetilnega kotla navzven do robov. (Palica/deščica za razdeljevanje testa, ki jo je zamudno čistiti, je pri tem nepotrebna.) S to tehnologijo lahko zamesimo tudi majhne količine (10 % kapacitet.)

Zgornji del gibljiv, snemljiv kotel!

Vsi stroji za gnetenje testa HÄUSSLER do modela SP 40 (20 kg moke) ponujajo to udobje!

Z gornjim gibljivim delom (do SP 70) je stroj veliko lažji za uporabo . Snemljiv kotel (do modela 40) omogoča prenos testa na drugo mesto in izjemno lahko čiščenje.

Robustnost:

Vsi stroji za gnetenje testa HÄUSSLER so zelo robustni in stabilni. Premorejo močno roko za gnetenje, močan industrijski motor in vzdržljiv verižni pogonski sistem. Naprave skoraj ne potrebujejo vzdrževanja. Po prbl. 100 delovnih urah (2-3 leti) je potrebna prva zamastitev pogonske verige.

Varčni stroji s porabo električne energije:

Vsi stroji za gnetenje testa HÄUSSLER delujejo energetsko varčno. Npr. ALPHA s 300 W. Trije kilogrami testa stanejo zgolj 3 cente. Če primerjamo s konvencionalnim kuhinjskih strojem s 1800 W, je to 6 x ceneje!

Osnovno načelo: idealno je, da imate stroj za gnetenje testa, ki ustreza velikosti peči. Bolje je, da si kupite večji stoj za gnetenje testa kot manjšega. V večjem stroju lahko v kotlu pustite testo čakati (pri premajhnem stroju bo testo rinilo čez rob). Kot zlato pravilo velja: kotel za gnetenje testa se lahko izrablja maksimalno do 60 % količine moke.

Priporočamo stroj za gnetenje testa ALPHA z električno pečico MONO, stroj za gnetenje testa SP 10 z električno pečico PRIMUS in HABO 4/6, stroj za gnetenje testa SP 20 za električno pečico INO 2004 in HABO 6/8 in stroj za gnetenje testa SP 30 z električno pečico INO 2006.

 
(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane