Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
Rženi kruh

- BIO pšenična polnovredna moka 600 g
- BIO ržena polnovredna moka 400 g
- voda 8 dl
- kvas 20 g
- sol 15 g

Priprava kruha

Pripravljeni rženi in pšenični polnovredni moki dodamo kvas, sol, kumino in vodo v posodi za mesenje. Testo mesimo s kuhalnico 10 do 15 minut. Testo naj pri sobni temperaturi vzhaja 15 minut. Testo ročno oblikujemo v želene oblike, pomagamo si z zmesno polnovredno moko, da se nam testo ne prijemlje rok in delovne površine. Testo naj v peharju vzhaja še 15 minut. Po končanem vzhajanju damo testo v pečico, segreto na približno 260°C. Kruh pečemo približno 45 minut.

 

Priprava domačih droži
kvasni nastavek za kisli kruh - brez klasičnega kvasa
More...
Rženi kruh z drožmi
Recept za rženi kruh iz ržene polnovredne moke.

More...
Kruh
Recept za ajdov kruh iz ajdove in bio pšenične polnovredne moke
More...
Pirin kruh
Recept za bio pirin kruh iz bio pirine polnovredne moke.
More...
Koruzni kruh
Recept za koruzni kruh iz koruzne in pšenične polnovredne moke.
More...
Rženi kruh
Recept za rženi kruh iz pšenične in ržene polnovredne moke.
More...
(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane