Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 


GOSTILNA HIŠA KRUHA

 

Peka kruha na klasičen način

Poleg kulinarike iz krušne peči nudimo tudi tečaj peke kruha in tečaje peke in kuhanje v krušni peči.

 


»Kruh je velikodušno darilo narave, nenadomestljivo živilo. Če zbolimo, šele prav nazadnje izgubimo željo po kruhu. In ko nam kruh spet tekne, je to pravi znak okrevanja. Kruh lahko jemo kadarkoli: zjutraj, opoldne ali zvečer. Jesta ga lahko otrok in starec. Kruh nas spremlja od rojstva do smrti.« ... s starega egiptovskega papirusa





GALERIJA >>

SPREJEMAMO NAROČILA
ZA ZAKLJUČNE SKUPINE

Tečaj peke kruha, vsak dan od ponedeljka do petka, od 16:00 - 19:00.

Gostilna Hiša kruha med drugim tudi nudi:

- Tečaje peke kruha s hišno kulinariko
- Tečaje peke in kuhanje v krušni peči

PRIJAVA TEČAJEV IN NAJAVLJENIH SKUPIN NA TELFEON 031-608-273
 

Za pripravo potrebujete:

- voda 36-38 % na vol.
- droži 5 % na vol.
- sol 2 % na vol.

- BIO ržena polnovredna moka


STE ŽE POSKUSILI BIO RŽENI KRUH Z DROŽMI?

Priprava droži

50 g ržene moke zmešamo z 1 dl tople vode (približno 37°C). Lahko dodamo žlico kislega mleka in žlico medu. Maso damo v posodo in pokrijemo s platneno krpo. Posodo postavimo na toplo na sobno temperaturo. Naslednji dan zvečer maso dobro premešamo in znova pokrijemo. Tretji ali četrti dan zvečer, ko masa vre (mehurčki), dodamo 150 g ržene moke in 1,5 dl tople vode (približno 40°C) in dobro premešamo. Posodo pokrijemo. Pripravljeno količino nastavka iz droži uporabimo za peko 8 kg kruha. Odvisno od količine kruha, povečamo količino droži.

Priprava testa


Pripravljeni rženi polnovredni moki dodamo droži, sol, kumino in vodo in moramo pustiti testo vzhajati 15 do 20 ur na sobni temperaturi. Peka Po končanem vzhajanju pečemo kruh 45 do 50 minut na temperaturi 220 do 230°C.




(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane